Rekenen

Rekenen

gve-zomerschool

Lukt het uw kind soms niet meer om de rekenstof uit de klas bij te benen? Krijgt uw kind het rekenwerk niet af en wordt onzeker over de rekenvaardigheden? Dat kan verschillende oorzaken hebben.

Ik zal met een rekenonderzoek en een diagnostisch gesprek vaststellen wat er aan de hand is. Soms ligt het aan de basis van het vlot uitrekenen van eenvoudige sommen. In dat geval oefenen wij de basisvaardigheden van het rekenen intensief. Vaak boekt uw kind dan snel vooruitgang.

Enkele materialen die ik gebruik:

  • Rekensprint: een kant-en-klaar programma om vlot te leren rekenen.
  • Rekenrijk: Rekenrijk is een realistische rekenmethode waarmee kinderen leren rekenen op basis van begrip. Er is volop aandacht voor automatiseren en basisvaardigheden.
  • Met sprongen vooruit: concrete materialen om inzichtelijk te maken wat de rekenstrategie inhoudt. We rekenen dan met blokjes, dropjes, handschoenen, eierdozen etc.
  • Spelletjes zoals Monopoly, dobbelen, Yahtzee, Regenwormen, 24 games om spelenderwijs te rekenen.

Ook bij de rest van de leerstof: breuken, meten, klokken en verhaaltjessommen kan ik uw kind begeleiden.

Rechtsgeoriënteerde leerstijl.

Is uw kind visueel ingesteld en herkent u de kenmerken bij het kopje rechtsgeoriënteerde leerstijl, dan is de aanpak gebaseerd op deze leerstijl. U kunt bij het kopje rechtsgeoriënteerde leerstijl lezen hoe de aanpak dan zal verlopen. Een vrijblijvend gesprek waarin de methodiek mondeling wordt uitgelegd kunt u altijd aanvragen.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close